Ο ιστοχώρος μας φιλοδοξεί να γίνει ένα μέσο πρόκλησης δημιουργικότητας και επικοινωνίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών
και των γονέων του σχολείου μας. Να γίνει κίνητρο για νέα επιτεύγματα των μαθητών και μαθητριών μας αλλά και να τα γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.   Glitter Photos   Glitter Photos 

ΑρχικήΔραστηριότητεςΕυρωπαϊκάeTwinning-Περιβαλ/κή Αγωγή A'Δ/νσης: Αναφορά Δραστηριοτήτων Ε' τάξης για το σχ. έτος 2011-2012

eTwinning-Περιβαλ/κή Αγωγή A'Δ/νσης: Αναφορά Δραστηριοτήτων Ε' τάξης για το σχ. έτος 2011-2012

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 απονεμήθηκε σε εκπαιδευτικό/σχολείο και μαθητές η Εθνική Ετικέττα Ποιότητας eTwinning!!! για το έργο με τίτλο 'Volunteerism and Human Rights' 

  Στα πλαίσια του Προγράμματος Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning και Περιβαλλοντικής Αγωγής της Α' Δ/νσης Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης συνεργαστήκανε το σχολικό έτος 2011-12 με παιδιά από το σχολείο του Ζάμοντζ στην ανατολική Πολωνία. Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2011 ως Ευρωπαικού Έτους για τον Εθελοντισμό, το σχέδιο εργασίας  πήρε τον τίτλο ?Volunteerism and Human Rights?  και είχε ως θέμα τον εθελοντισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι στόχοι του project ήταν δύο: ένας υλικός και μετρήσιμος, να φτιάξουνε Έλληνες και Πολωνοί μαθητές ένα ηλεκτρονικό περιοδικό με θέμα τον εθελοντισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ένας ηθικός, να «ξυπνήσουνε» αξίες στις ψυχές των παιδιών όπως ο αλτρουισμός κι ο εθελοντισμός ώστε και οι ίδιοι, αν και μικροί σε ηλικία, να μάθουνε να επιδεικνύουν αλληλεγγύη και να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς όπως οι σημερινοί.

ΜΚΟ & Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αρχικά, στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτκής Αγωγής τα παιδιά της Ε' τάξης διαβάσανε για τον εθελοντισμό και μάθανε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα δικαιώματα της ζωής, της εκπαίδευσης και της ελευθερίας της έκφρασης. Στη συνέχεια, παρακολουθήσανε βίντεο, επισκεφθήκανε ιστοσελίδες, είδανε εικόνες και κάνανε έρευνα για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο και βασίζονται σε εθελοντές για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα  και για να προσφέρουν υπηρεσίες και αγαθά σε όσους τα έχουν ανάγκη. Με αυτή τη διαδικασία γνωρίσανε : 1. τη Unicef, την οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά, 2. την Amnesty International (Διεθνής Αμνηστεία) που προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο και υπογράψανε για την κατάργηση της θανατικής ποινής σε χώρες που ισχύει ακόμη, 3. την Action Aid που στόχο έχει την κατάργηση της φτώχειας και της κοινωνικής ανισότητας. Για να μάθουνε περισσότερα για αυτή την οργάνωση επισκεφθήκανε το διαδραστικό χώρο Ένας Κόσμος Ανω-Κάτω? όπου «μεταφερθήκανε» με το αεροπλάνο της Action Aid σε ένα χωριό της Κένυας στην Αφρική και είδανε από κοντά πώς ζουν τα παιδιά εκεί. 4.Γνωρίσανε επίσης την YWCA (δηλαδή τη XEN Hellas) που εργάζεται για τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών. Εθελόντριες της XEN Hellas επισκέφθηκαν την Ε' τάξη και τους ενημέρωσαν για τη δράση της οργάνωσης. Τα παιδιά ανταπέδωσαν την επίσκεψη συμμετέχοντας στη Χριστουγεννιάτικη "Χαρά της Ανάγνωσης" που οργάνωσε η ΧΕΝ Ηλιούπολης, όπου οι εθελόντριες τα κέρασαν και τα ψυχαγώγησαν με παιχνίδια και βιβλία. Αποτέλεσμα της γνωριμίας με τις ΜΚΟ ήταν  η συγγραφή άρθρων στα αγγλικά με θέμα τις ΜΚΟ για το ηλεκτρονικό περιοδικό της συνεργασίας.   

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Δύο δραστηριότητες που άρεσαν ιδιαίτερα στα παιδιά ήταν το chatting και το videoconferencing με τους Πολωνούς συνεργάτες. Chatting μέσω της πλατφόρμας του eTwinning πραγματοποιήθηκε δύο φορές με στόχο μαθητές και εκπαιδευτικοί να γνωριστούμε καλύτερα με τους καινούργιους μας συνεργάτες, να μιλήσουμε για το project και για να ανταλλάξουμε ευχές Χριστούγεννα και Πάσχα. Για το videoconferencing, την τηλεδιάσκεψη έκανε τη σχετική προετοιμασία ο καθηγ. Πληροφορικής του σχολείου, κ. Β. Χριστόπουλος και μπορέσαμε μέσα στην αίθουσα των αγγλικών να δούμε και να ακούσουμε τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά από την Πολωνία! Με τους φορητούς υπολογιστές που μας παρέχει το σχολείο τα παιδιά της Ε' τάξης είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να επισκέπτονται το TwinSpace δηλαδή το χώρο εκείνο στο διαδίκτυο που μοιραζόμαστε με τους συνεργάτες μας. Εκεί , σχεδιάζε ο καθένας το ηλεκτρονικό του προφίλ και πληκτρολογούσε σχόλια στο wall των συμμαθητών ή των συνεργατών. Το TwinSpace υπήρξε η ασφαλής ιστοσελίδα σχολικής δικτύωσης για τους εμπλεκόμενους μαθητές.

ΔΡΑΣΕΙΣ       

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης συμμετείχαν σε μια σειρά εθελοντικές δράσεις που οργανώθηκαν σε επίπεδο σχολείου, δήμου και ... παγκόσμιο! Πιο συγκεκριμένα,   (1) πριν από τα Χριστούγεννα φτιάξανε στην τάξη μικρά δωράκια με καραμελίτσες, ζαχαρωτά και χαρτί περιτυλίγματος, ντυθήκανε αγιοβασιλάκια και ξωτικά και στα διαλείμματα πουλήσανε τα δωράκια για καλό σκοπό. Με αυτό τον τρόπο συμμετείχανε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του σχολείου όπου κάθε παιδί πρόσφερε ένα παιχνίδι, ένα βιβλίο ή σπιτικές λιχουδιές. Τα χρήματα που μάζεψε το σχολείο δόθηκαν για την αγορά εξοπλισμού για το ? Ίδρυμα Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ»

(2) Στις 15 Ιανουαρίου 2012 τα παιδιά ανταποκριθήκανε στο κάλεσμα του Δήμου Ηλιούπολης και του Συλλόγου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, ανεβήκανε με λεωφορείο του Δήμου στον Υμηττό, φυτέψανε δεντράκια και καθαρίσανε ένα μέρος της περιπατητικής διαδρομής. (Πατήστε εδώ για φωτο και εδώ για να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο) Συγχαρητήρια έδωσε στα παιδιά για τη συμμετοχή τους η Γραμματεία Εθελοντισμού του Δήμου Ηλιούπολης.

(3) Στις 31 Μαρτίου 2012 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' ενώσανε τη φωνή τους με εκατομύρια ανθρώπους σε περισσοτερες από 7000 πόλεις σε 152 χώρες σε ολόκληρο  τον κόσμο και συμμετείχανε στην παγκόσμια δράση   «Η 'Ωρα της Γης» τραγουδώντας, παίζοντας θέατρο και παιχνίδια στο σκοτάδι. Η συμμετοχή του σχολείου "ανέβηκε" στη σελίδα της δράσης Earth Hour στο Facebook και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης

(4) Από τις 22 έως τις 28 Απριλίου 2012 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' συμμετείχανε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση με τη συνεργασία της ActionAid Hellas και με στόχο να μπορούν περισσότερα παιδιά να απολαμβάνουν το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Ομάδες μαθητών επισκέφθηκαν το 17ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης καθώς και τμήματα της Α?, της Β? και της Δ? τάξης του σχολείου και, «με τη βοήθεια» του Φαέθοντα, της μασκότ του σχολείου, παρουσιάσανε τη φετινή εκστρατεία της ActionAid «Δικαιώματα από την Πρώτη Μέρα», πήρανε συνέντευξη από τους μικρούς μαθητές για τη ζωή στο νηπιαγωγείο και από τις δασκάλες τους και ετοίμασαν σύντομα άρθρα στα αγγλικά για το ηλεκτρονικό περιοδικό. Επιπλέον, συμμετείχαν στο βίντεο της ActionAid Hellas όπου εξέφρασαν τις απόψεις τους (αγγλικά & ελληνικά) και παρουσίασαν ευχάριστες αναμνήσεις-δραστηριότητες από το νηπιαγωγείο με παντομίμα και περιγραφή στα αγγλικά. Τέλος, συνδυάσανε όλες τις ζωγραφιές με θέμα τη ζωή στο νηπιαγωγείο, φτιάξανε μια τεράστια αφίσα και την ?ανεβάσανε? στη δραστηριότητα The Big Picture της Παγκόσμιας Εκστρατείας για την Εκπαίδευση 2012. Διαβάστε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας του σχολείου, τα άρθρα:(α) 'Σχολεία εν δράσει', (β)'Αναμνήσεις από τη φετινή εβδομάδα δράσης' της ActionAid Hellas και δείτε το βίντεο της ActionAid Hellas. H συμμετοχή του 10ου Ηλιούπολης στη συγκεκριμένη δράση "ανέβηκε" στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης, στο IlioupolisOnline, στη σελίδα της ActionAid  στο Facebook.

ΠΡΟΙΟΝΤΑ του έργου: Όλα τα έργα των παιδιών, αφίσες, κολάζ και ζωγραφιές, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του eTwinning ενώ όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία (φωτογραφίες, κείμενα, ζωγραφιές, αρχεία powerpoint) που φτιάξανε με τα laptops του σχολείου τα ?ανεβάσαμε? στο TwinSpace, την ιστοσελίδα που μοιραζόμαστε με τους Πολωνούς συνεργάτες μας και στο ?Volunteerism and Human Rights?, το ηλεκτρονικό περιοδικό της συνεργασίας. Στα ηλεκτρονικά προιόντα του έργου, όλα στα αγγλικά  συμπεριλαμβάνονται: 1. αφίσα για την εθελοντική αιμοδοσία που τα παιδιά σχεδίασαν με τη βοήθεια του Εικαστικού του σχολείου, κ. Α. Κιουρτσόγλου, 2. σύντομες ταινίες κινουμένων σχεδίων όπου κατά ζευγάρια παρουσιάζανε στους συνεργάτες μας το προσωπικό τους προφίλ (ηλικία, προτιμήσεις, χόμπι), 3. συνεντεύξεις από εθελοντές, άρθρα για διάσημους έλληνες και ξένους εθελοντές, άρθρα για τις εθελοντικές μας  δράσεις και τις δραστηριότητες στην τάξη. Για τις ανάγκες του ηλεκτρονικού περιοδικού οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' γίνανε δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι, έγραψαν και διόρθωσαν άρθρα στα laptops του σχολείου και, τέλος, τα συγκέντρωσαν σε ομάδες για να αναρτηθούν στο περιοδικό.   

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ στην τάξη

Μια δραστηριότητα στην τάξη που άρεσε ιδιαίτερα στα  παιδιά ήταν η επιλογή και η εκμάθηση τραγουδιού με θέμα την προσφορά και την αλληλεγγύη. Συγκεκριμένα, επιλέξανε το ?Stand by me? του Ben King και το ?Heal the world? του Michael Jackson, μάθανε τους στίχους στα αγγλικά και το ρεφραίν στη νοηματική με τη βοήθεια του κ. Γ. Άνθη του Μουσικού του σχολείου και τα τραγούδησαν στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εντάσσοντας στο πρόγραμμα eTwinning το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας της Πρώτης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα παιδιά διαβάσανε βιβλία και ιστορίες στα ελληνικά με θέμα τον εθελοντισμό, τον αλτρουισμό, την προσφορά στο συνάνθρωπο και γράψανε βιβλιοκριτικές στα αγγλικά για τη στήλη ?Book reviews? του ηλεκτρονικού μας περιοδικού. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου επισκέφθηκε την Ε' τάξη, τους περιέγραψε σκηνές και περιστατικά από την παιδική της ηλικία, τους έδωσε ιδέες για εθελοντικές δράσεις και διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της ?Τσόκο Μπλοκ?, όπου ένα από τα κεντρικά πρόσωπα είναι εθελόντρια νοσοκόμα. Στα πλαίσια του μαθήματος των αγγλικών και του Προγράμματος Φιλαναγνωσίας οι μαθητές διαβάσανε στα αγγλικά τον «Ευτυχισμένο Πρίγκηπα», την τρυφερή κλασική ιστορία του Οσκαρ Γουάιλντ, έργο του 1888, για την σχέση ανάμεσα σε ένα υπέροχο άγαλμα και ένα μικρό χελιδόνι. Αφού την παρακολουθήσανε και σε κινούμενα σχέδια στα αγγλικά, τη συγκρίνανε με την ταινία Pay it Forward (παραγωγής 2000) και βρήκανε ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στον Happy Prince  και στον Τrevor, τον μικρό πρωταγωνιστή της ταινίας που ξεκινησε μια «πυραμίδα» καλών πράξεων στην προσπάθεια του να αριστεύσει σε σχολική εργασία με θέμα «Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο». Τέλος, για να νιώσουνε αλληλέγγυοι, για να μάθουνε να συνεργάζονται και να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης παίξανε θεατρικό παιχνίδι, έκαναν ασκήσεις εμπιστοσύνης και body words δηλαδή "έγραψαν" λέξεις (π.χ.  volunteerism εθελοντισμός και love:αγάπη) χρησιμοποιώντας τα σώματά τους για γράμματα. Τα drama games  τους βοηθήσανε, επίσης, να προετοιμαστούνε για τη δραματοποίηση του 'Happy Prince' . Ένας από τους κοινούς στόχους που είχαμε με το σχολείo που συνεργαστήκαμε ήταν να ανεβάσουμε μια παράσταση στα αγγλικά  βασισμένη στον «Ευτυχισμένο Πρίγκηπα» και με κεντρική ιδέα την έννοια της προσφοράς. Η παράσταση και το σχέδιο εργασίας παρουσιάστηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου καθώς επίσης στους γονείς και τους κηδεμόνες των παιδιών της Ε' τάξης σε δύο εκδηλώσεις στο χώρο του σχολείου στις 12 Ιουνίου 2012. Για να διαβάσετε σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας του σχολείου και να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης πατήστε εδώ. Παρακολουθήστε, επίσης, την τελική πρόβα της παράστασης ' The Happy Prince' (video 1, video 2, video 3, video 4)

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους όλη τη σχολική χρονιά!

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου εργασίας ?Εθελοντισμός και Ανθρώπινα Δικαιώματα» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε

*την κ. Ειρήνη Πατεράκη και την Ελληνική Κοινότητα eTwinning για τον Εθελοντισμό για την έμπνευση και το υλικό που μας παρείχε,

* την ActionAid Hellas για το υλικό και την οργάνωση της συμμετοχής μας στο βίντεο για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση,

* την ΧΕΝ Ελλάς για την επίσκεψη εθελοντών και στελεχών και τη συμμετοχή μαθητών μας στη Χριστουγεννιάτικη Χαρά της Ανάγνωσης,  

*το Δήμο Ηλιούπολης και ιδιαίτερα την Γραμματεία Εθελοντισμού,  

* το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου για την επίσκεψη της συγγραφέως κ. Πριοβόλου,

* το Σύλλλογο «Αλληλεγγύη» και τις κκ Ζ. Οικονόμου & Αμ. Δρέμου για την παραχώρηση κοστουμιών της παράστασης του «Ευτυχισμένου Πρίγκηπα»


Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός

Ναταλία Τζίτζη

ΠΕ6 Αγγλικών 

 

Εν τάχει

Λόγω της πληθώρας υλικού προς ανάρτηση η ενημέρωση της ιστοσελίδας θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου. Αναζητήστε αναρτήσεις σχετικές με την τάξη ή την δράση (π.χ. eTwinning Όμιλοι) που σας ενδιαφέρει και σε προηγούμενες σελίδες που ενημερώνονται για προγενέστερες δραστηριότητες. 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

Δημοσίευση Μαθητικού Ηλεκτρονικού Περιοδικού με όλα τα νέα για τα έργα eTwinning της σχολικής μονάδας σχ. έτους 2018-2019

12 Ιουνίου 2019 στις 10:00 π.μ.

Στ' τάξη - eTwinning έργο "Me in Time"


11 Ιουνίου 2019 στις 08:30

Γ΄τάξη - Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" & eTwinning έργο "My place on Earth" 


10 Ιουνίου 2019  στις 10:00

Α΄τάξη - eTwinning έργο "Mini STEM"

Β΄τάξη - eTwinning έργο "Be gr8ful"

Πρόγραμμα εκδηλώσεων δραστηριοτήτων Συλλόγου Γονέων

Κυριακή 9 Ιουνίου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

19:00 Μπάσκετ (Προαύλιο)
19:20 Tae Kwon Do
19:30 Ζωγραφική
19:30 Kid Art (με παράσταση καραγκιόζη)
19:45 Σκάκι
20:00 Πιάνο
20:30 Κιθάρα

Τρίτη 11 Ιουνίου (θέατρο άλσους «Δ.Κιντής»)

20:00 Zumba
20:30 Παραδοσιακοί χοροί


Την Πέμπτη, 06/06/2019, η Σχολική Μονάδα δεν θα λειτουργήσει λόγω Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων Ηλιούπολης.

Design created with PosterMyWall 

 Design created with PosterMyWall

Design created with PosterMyWall


 

Η Σχολική μονάδα δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 24/05/2019 και την Δευτέρα 27/5/2019 λόγω διενέργειας των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών. 

Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2019-2020  θα πραγματοποιούνται από τις 6 έως τις 20 Μαΐου 2019.

 

H Εκδήλωση για την Επέτειο του 1821 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στις 9:00

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή λόγω επιμορφωτικής ημερίδας που διοργανώνει το 1ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στο χώρο του Σχολείου μας 

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 

Η Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την  
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 08:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 

Από Δευτέρα 8/10/18 λειτουργεί το τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:00-8:00 π.μ.)

Με απόφαση της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής τα σχολεία της Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

2018 Βραδιά του Ερεευνητή

Ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά θα  τελεστεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 08:30 π.μ.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!

Λήξη μαθημάτων

Παρασκευή 15/06/2018

Μαθητές/τριες και γονείς παραλαμβάνουν τους τίτλους σπουδών από τις 08:15 π.μ. 

Αποχαιρετισμός στην Στ΄τάξη 

Τετάρτη 13/06/2018 στις 19:30

Αποχαιρετισμός & Αναμνηστικά στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Πάρτυ στο προαύλιο!!


Εκδηλώσεις για την Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και eTwinning

14/6/2018 Γ' & Δ' τάξεις 09:00 πμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Α' & Β' τάξεις 11:00 πμ Αθλοπαιδιές (προαύλιο)

12/6/2018 Στ' τάξη 12:00 μμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

7/6/2018 Ε' τάξη 12:00 μμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Τουρνουά αθλημάτων από 25/5 έως 14/6 (προαύλιο)


2-3/6/2018 Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων

 


Γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 08:15 π.μ.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 οι γονείς & οι κηδεμόνες του Σχολείου μας μπορούν να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους κατά το Β΄τρίμηνο του σχ. έτους.

 

30 Ιανουαρίου 2018: Εκκλησιασμός όλων των τάξεων

(Προσέλευση στο σχολείο στις 08:15, Αποχώρηση από το σχολείο μετά τον εκκλησιασμό)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΚαλό Καλοκαίρι!


Εκδηλώσεις για Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων & eTwinning

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

8 Ιουνίου 2017: Β΄τάξη (10:30)

12 ιουνίου 2017: Α΄& Ε' τάξεις (11:30)

14 Ιουνίου 2017: Γ΄& Δ' τάξεις  (10:00)

Αποχαιρετισμός στην Στ΄τάξη:

14 Ιουνίου 2017, προαύλειος χώρος  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2017-2018 στην Διεύθυνση του Σχολείου από 2 έως 19 Μαΐου 2017.

Φιλανθρωπική δράση με την ευκαιρία της Εορτής του Πάσχα

Συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (κυρίως ρύζι - γάλα βρεφικό και γάλα εβαπορέ), φαρμακευτικού υλικού και βρεφικών ειδών περιποίησης (κυρίως πάνες) για το Ίδρυμα Βρεφών "Η Μητέρα". Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου 2017.

Την Παρασκευή 24/03/2017 στις 08:30 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Την Τετάρτη 22/3/2017, μετά τη λήξη των μαθημάτων, θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου Β' Τριμήνου για τις Γ' Δ' Ε' και ΣΤ' Τάξεις και θα γίνει ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών της Α' και Β' Τάξης.

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 το Σχολείο μας θα τιμήσει την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών με δραστηριότητες κατά τμήματα από τις 08:10 έως τις 10:15.

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία της Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά.Φιλανθρωπική Δράση: Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2016


Ενημέρωση Γονέων για Α' & Β' - Έλεγχοι Προόδου για Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Σάββατο 17/12/2016 στις 19:00Η Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στις 08:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.
H Γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 08:30 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.
 

 Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 08:30 π.μ.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016-2017 

ΑΠΟ 1-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

  

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 η σχολική μονάδα δεν θα λειτουργήσει λόγω υποχρεωτικού σεμιναρίου που οργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος για τους εκπαιδευτικούς της 13ης Περιφέρειας.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στις 09:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την Εθνική Επέτειο.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, μετά τη λήξη του πρωϊνού προγράμματος (στις 14:00), οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς και να παραλάβουν τους ελέγχους επίδοσης των μαθητών. 

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 19:00 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων οργανώνει Αποκριάτικο Χορό για όλα τα παιδιά του σχολείου.  

Την Τετάρτη 10/2/2016 όλες οι τάξεις του Σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του English Theatre Club!

Click to play this Smilebox invite
Create your own invite - Powered by Smilebox
Make your own free invitation card

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑO Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργανώνουν συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας τα οποία θα προσφέρουμε για τα συσσίτια απόρων της Ενορίας μας. Όποιοι θέλουν να συνεισφέρουν, μπορούν να το κάνουν φέρνοντας στο Σχολείο τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο για να συντηρηθούν, ως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Την   Δευτέρα   21/12/2015 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου Α΄ Τριμήνου για τις Γ΄ Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις και θα γίνει ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών της Β΄ Τάξης. Η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών της Α΄ Τάξης θα γίνει την Τετάρτη 23/12/2015 μετά την χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 το Σχολείο δε θα λειτουργήσει λόγω συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων Ηλιούπολης.

H Γιορτή της Ε' τάξης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στις 08:15.

Η Γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 στις 09:30 π.μ.

Click to play this Smilebox newsletter
 
 
 Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 08:30 π.μ.
Ενημερώνουμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Σχολείου μας ότι μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 θα έχει αναρτηθεί όλο το υλικό (πληροφορίες, φωτογραφίες) από τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης σχ. έτους 2014-15.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 19:30 το 10ο Δ.Σχ. Ηλιούπολης αποχαιρετά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ' τάξης. 

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου εκδήλωση-παρουσίαση των σχολικών δραστηριοτήτων 2014-15.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015  στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Δημοτικό Θέτρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" εκδήλωση -παρουσίαση  εξωσχολικών δραστηριοτήτων ( παραδοσιακοί χοροί, zumba, taekwondo) του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο εκδήλωση-παρουσίαση εξωσχολικών δραστηριοτήτων (μουσική παράσταση,παρουσίαση μπάσκετ, θεατρική παράσταση) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 η Ε' και η Στ' συμμετέχουν στην εκδήλωση που οργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση του Προγράμματος "Life Skills"-"Δεξιότητες Ζωής. Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες"

Tο σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 λόγω εκλογών του Συλλόγου Δασκάλων Ηλιούπολης

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 λόγω του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και ΕλένηςΠαρασκευή 1 Μαΐου
Καλή Πρωτομαγιά
22 Απριλίου  
Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Μέχρι την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για τα συσσίτια απόρων της ενορίας μας.
Το 10ο Δ.Σχ. Ηλιούπολης συμμετέχει στην "Ώρα της Γης"  20:30-21:30 Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στο προαύλιο του σχολείου. 
  
Η Γιορτή για της Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 24/5/2015 στις 09:30.  
 

Επίδοση ελέγχων και ενημέρωση γονέων την Δευτέρα 23/3/2015 μετά τη λήξη των μαθημάτων.   
6 Μαρτίου 2015: Εκδήλωση για Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Ε' τάξη)
Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015: Δράσεις Φιλαναγνωσίας- Books on Wheels (Α', Ε' & Στ' τάξη)
10 Φεβρουαρίου 2015: Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  (Ε' τάξη)
Στις 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Α' τάξης.

Από 15 έως 22 Δεκεμβρίου 2014 θα λειτουργεί στο φουαγιέ του Σχολείου μας Bazaar με κατασκευές των μαθητών από επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Στο Bazaar θα συμμετέχει με ξεχωριστό stand και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Νόσο "ΦΛΟΓΑ".

 

 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 'ΟΧΙ' ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:15 π.μ.

  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!! των Time Voyagers της Στ' τάξης την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, 8-9μμ στο European School Radio 

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 "βγαίνει στον αέρα" του European School Radio η 2η αγγλόφωνη εκπομπή των Time Voyagers της Στ' τάξης


Λογισμικό Γονικού Ελέγχου Χρήσης Η/Υ

 

Ο κ. Βαγγέλης Χριστόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής του Σχολείου μας, προτείνει μια δωρεάν εφαρμογή για γονικό έλεγχο, την K9 Web Protection. Το K9 Web protection είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά σας από ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Με την εφαρμογή αυτή θα καταφέρετε να ελέγξετε την διαδικτυακή δραστηριότητα του υπολογιστή σας κάνοντας εύκολη υπόθεση την απαγόρευση πρόσβασης σε κακόβουλες κατηγορίες σελίδων. Έναν σύντομο οδηγό εγκατάστασης του K9 Web Protection μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Οδηγός-Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού

Σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, η Παγκόσμια Εκπαιδευτική Κοινότητα γιορτάζει τη μέρα ενάντια στη Βία και το Σχολικό Εκφοβισμό. Εδώ θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον υλικό για άμεση αξιοποίηση στην τάξη και την οικογένεια. Πρόκειται για έναν Οδηγό-Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού που συνέταξε το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα"

Εκπαιδευτική-Πολιτιστική σελίδα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Τα περιοδικά μας

Our eTwinning School (τεύχος 4ο) - τα νέα μας στα αγγλικά

STEM Discovery Week 2019

Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση Σχολείων- eTwinning

Το σχολείο μας συμμετέχει στη ευρωπαϊκή  δράση Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης Σχολείων eTwinning

Το eTwinning αποτελεί Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Δράση που προάγει τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning

Glitter Photos

"In Darwin's Steps" - 1o Ευρωπαϊκό Βραβείο 2017 

Πληροφορίες

Glitter Photos

"A World of "Famous" Difference" - 1o Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning 2017

 

Blogs για εξάσκηση

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

ΑΓΓΛΙΚΑ Α΄& Β' ΤΑΞΕΙΣ

ΑΓΓΛΙΚΑ - GAMES (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄)          MORE GAMES

Δράσεις- Διαγωνισμοί

Το σχολείο μας συμμετείχε στο European School Radio τα σχολικά έτη 2013-2014 & 2014-2015

Αναρτήσεις στο ιστολόγιο του ESR και Σύντομες Θεματικές Εκπομπές 2014-15

Αναρτήσεις στο ιστολόγιο του ESR, Σύντομες Ειδήσεις & Εκπομπές 2013-2014

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

2015-2016

 

2013-2014

Smile

SmileEτικέτα Ποιότητας eTwinning 2013 για το σχολείο & για τους μαθητές της Στ' (2012-13)

Smile Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για την Ε' τάξη & την Στ' τάξη (2011-12)

Smile Πιστοποιητικό Συμμετοχής στo Διαγωνισμό generations@school της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

Smile Ευχαριστήριο από Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης

 

SmileΕυχαριστήριο από VSAHellas 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  

ActionAid: Δικαιώματα από την Πρώτη Μέρα! GAW2012

Το σχολείο μας

 

School's International Policy

Glitter Photos

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ