Ο ιστοχώρος μας φιλοδοξεί να γίνει ένα μέσο πρόκλησης δημιουργικότητας και επικοινωνίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών
και των γονέων του σχολείου μας. Να γίνει κίνητρο για νέα επιτεύγματα των μαθητών και μαθητριών μας αλλά και να τα γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό.   Glitter Photos   Glitter Photos 

ΑρχικήΔραστηριότητεςeTwinningeTwinning-Πολιτιστικά Α'Δ/νσης: Αναφορά Δραστηριοτήτων Στ' τάξης για το σχ. έτος 2011-2012

eTwinning-Πολιτιστικά Α'Δ/νσης: Αναφορά Δραστηριοτήτων Στ' τάξης για το σχ. έτος 2011-2012

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2012 απονεμήθηκε σε εκπαιδευτικό/σχολείο και μαθητές η Εθνική Ετικέττα Ποιότητας eTwinning!!! για το έργο με τίτλο 'Profiling a Nation through the Arts'  

Στα πλαίσια του Προγράμματος Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης eTwinning οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ'  τάξης συνεργάστηκαν με Πολωνούς μαθητές από το σχολείο του Σέραντζ, εργάστηκαν για το project με τίτλο ?Profiling a Nation through the Arts? και προσπάθησαν να παρουσιάσουν το «Προφίλ του Ελληνικού Λαού μέσα από τις Τέχνες».
Στην αρχή της συνεργασίας, τον Οκτώβριο του 2011, ο κάθε μαθητής και μαθήτρια έφτιαξε στην τάξη μια σύντομη ταινία cartoon κι ένα ηχογραφημένο μήνυμα ώστε οι συνεργάτες μας να μάθουν ποιοι είμαστε.
Έπειτα δουλέψανε σε ζευγάρια και, αφού συλλέξανε στοιχεία από το διαδίκτυο,

τα συνθέσανε και παρουσιάσανε την Ελλάδα στους καινούργιους τους φίλους. «Ανεβάσανε» το Προφίλ των Μαθητών και το Προφίλ της χώρας μας, όπως κι όλες τις επόμενες δουλειές τους (όπως: αρχεία PowerPoint και βίντεο) στο TwinSpace δηλαδή στο χώρο εκείνο στο διαδίκτυο που μοιραζόμαστε με τους συνεργάτες μας. Εκεί επικοινωνήσανε με chat, σχεδιάσανε ο καθένας το ηλεκτρονικό του προφίλ, δημοσιεύσανε τις εργασίες τους ή τις σχολιάσανε στο TwinBlog. 

Το Δεκέμβριο του 2011 άρχισαν να ασχολούνται με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών. Στόχος μας ήταν να παρουσιάσουνε στους συνεργάτες μας αντιπροσωπευτικά έργα από 5 τέχνες: Λογοτεχνία, Ζωγραφική, Μουσική-Χορό και Θέατρο. Η πρώτη τέχνη, η Λογοτεχνία συνδυάστηκε με το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας της Πρώτης Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών .Η κ. Δανάη Μιχαλιού, δασκάλα του Στ1 και η κ. Δώρα Μπαρουτάκη, η θεατρολόγος του σχολείου οργάνωσανε το Στ1 και το Στ2, αντίστοιχα, σε ομάδες και τα παιδιά διαβάσανε βιβλία της γνωστής συγγραφέως Άλκης Ζέη. Η Στ? συμμετείχε και στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης που διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» με βιβλία της Άλκης Ζέη. Στη συνέχεια, από τα βιβλία που διαβάσανε επιλέχθηκε «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου». Τα παιδιά επισκέφθηκαν το διαδίκτυο με τα λαπτοπς του σχολείου και συγκεντρώσανε πληροφορίες για τη συγγραφέα, Άλκη Ζέη, για το έργο της και για το συγκεκριμένο βιβλίο. Μεταφράσανε τις πληροφορίες και ένα απόσπασμα του βιβλίου στα αγγλικά, ζωγραφίσανε ηλεκτρονικά ένα χαρακτηριστικό γεγονός από το βιβλίο και συνθέσανε δύο αρχεία PowerPoint για τους συνεργάτες μας, ένα για τη συγγραφέα και ένα για το βιβλίο. Επίσης, επισκεφθήκανε την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου,

παρακολουθήσανε την παράσταση «Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου» και φτιάξανε στα λαπτοπς του σχολείου ηλεκτρονικά Quiz με θέμα το βιβλίο και τη συγγραφέα. Τέλος, η τέχνη της λογοτεχνίας συνδυάστηκε με τη δραματική τέχνη. Το βιβλίο «Η μοβ ομπρέλλα» δραματοποιήθηκε από τη θεατρολόγο του σχολείου, την κ. Δώρα Μπαρουτάκη και οι μαθητές του Στ1 έγιναν ήρωες της Άλκης Ζέη. (Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε απόσπασμα από την τελική πρόβα)
Μετά τη λογοτεχνία ήρθε η σειρά της ζωγραφικής. Ο εικαστικός του σχολείου, ο κ. Αντώνης Κιουρτσόγλου εισήγαγε τα παιδιά στην ελληνική ζωγραφική του 20ου αιώνα. Έπειτα, επισκεφθήκανε την Εθνική Πινακοθήκη, παρατηρήσανε τους πίνακες από κοντά και φωτογραφήσανε εκείνους που τους άρεσαν. Στη συνέχεια, με τα λαπτοπς του σχολείου τους «κατεβάσανε» από την ηλεκτρονική σελίδα της Πινακοθήκης, συλλέξανε πληροφορίες για αυτούς και συνθέσανε στα αγγλικά παρουσίαση PowerPoint για την τέχνη της Ζωγραφικής με ενδεικτικά ελληνικά εικαστικά έργα του 20ου αιώνα.
Η επόμενη τέχνη ήταν η Μουσική που τη συνδυάσαμε και με το Χορό. Στόχος της δραστηριότητας ήταν να παρουσιάσουμε στους πολωνούς φίλους μας δύο χαρακτηριστικά δείγματα παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και χορού. Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ? χρησιμοποίησανε τα λάπτοπς του σχολείου, μεταφράσανε στα αγγλικά δύο ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, το «Μήλο μου Κόκκινο» και το «Ικαριώτικο», συλλέξανε πληροφορίες από το διαδίκτυο για αυτά και φτιάξανε ένα αρχείο PowerPoint για τις τέχνες της Μουσικής & του Χορού. Στη συνέχεια, με τη καθοδήγηση του κ. Γιώργου Άνθη, του Μουσικού του σχολείου μάθανε να τα τραγουδάνε ενώ η κ. Έλενα Τσούπου, γυμνάστρια του σχολείου με ειδικότητα το χορό δίδαξε στα παιδιά τους αντίστοιχους χορούς, καλαματιανό και ικαριώτικο. Τέλος, ο κ. Βαγγέλης Χριστόπουλος, ο καθηγ. Πληροφορικής του σχολείου βιντεοσκόπησε τα παιδιά να χορεύουν και να τραγουδούν. (Πατήστε «Μήλο μου κόκκινο» και «Ικαριώτικο» για να παρακολουθήσετε τα βίντεο στο youtube και από την υπηρεσία βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου/vod.sch.gr)
Η 5η τέχνη που ασχολήθηκε η Στ΄στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning ήταν το θέατρο. Από έλληνες θεατρικούς συγγραφείς επιλέχθηκε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ο οποίος θεωρείται ο θεμελιωτής της μεταπολεμικής ελληνικής δραματουργίας. Επιπλέον, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, όταν τον ρώτησαν ποια ήταν η φιλοδοξία του στο θέατρο, είχε πει ότι θα ήθελε, με μια σειρά από θεατρικά έργα, να ανακαλύψει τον Έλληνα σαν σύγχρονο άνθρωπο. Τα παιδιά έγραψαν στα αγγλικά τη βιογραφία του καθώς επίσης και πληροφορίες για το έργο και την εποχή του ώστε να δώσουμε στους Πολωνούς συνεργάτες μας μια γεύση από το ελληνικό θέατρο του 20ου αιώνα.
Από τα έργα του Καμπανέλλη επιλέξαμε «Το μεγάλο μας τσίρκο» που υπήρξε σταθμός για το ελληνικό θέατρο. Ανέβηκε το καλοκαίρι του ?73 στα χρόνια της δικτατορίας και οι παραστάσεις του ήταν στην ουσία οι μαζικότερες ? μέχρι το Πολυτεχνείο ? πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Για να διαλέξουνε την κατάλληλη σκηνή από το έργο και να τη μεταφράσουνε για τους συνεργάτες μας ομάδα μαθητών με συνοδούς γονείς και τις κκ Μπαρουτάκη και Τζίτζη, παρακολουθήσανε την παράσταση ?Το Μεγάλο μας Τσίρκο? των μαθητών του 9ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (Διδασκαλία ρόλων: κ. Ρίτα Μοράρη) και αποφασίσανε να μεταφράσουνε την 14η Σκηνή όπου το άγαλμα του Κολοκοτρώνη συνομιλεί με το Ρωμιάκι και το Ρωμιό. Στη συνέχεια, η σκηνή 14 προσαρμόστηκε ώστε να μπορεί να γίνει αντιληπτή και από μη ελληνόφωνο κοινό αλλά χωρίς να υποβληθεί ο Κολοκοτρώνης στo «απαράδεκτο μαρτύριο» να μιλήσει αγγλικά (!!!). Η μετάφραση της Σκηνής 14 καθώς και οι πληροφορίες που συλλέξανε και μεταφράσανε τα παιδιά για το έργο και το συγγραφέα "ανέβηκαν" στη δραστηριότητα Greece-Drama στον ιστοχώρο της συνεργασίας. Τέλος, τα παιδιά ανέλαβαν ρόλους (άγαλμα, έλληνες μαθητές, άγγλοι και δανοί μαθητές) και ξεκίνησαν πρόβες. Πατήστε εδώ για να δείτε την τελική πρόβα της Σκηνής 14:Το Άγαλμα (Scene 14: The Statue). Όλο το σχέδιο εργασίας της Στ' τάξης για το σχολικό έτος 2011-12 παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση στις 12 Ιουνίου 2012. Όλα τα προϊόντα του σχεδίου εργασίας Ελλήνων και Πολωνών συνεργατών έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο της συνεργασίας (TwinSpace)

H Υπεύθυνη του Προγράμματος eTwinning
Ναταλία Τζίτζη

 

Εν τάχει

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBEX (ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΈΣ)

 Στα πλαίσια της εφαρμογής της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι προκαταρκτικές διαδικασίες απαιτούν την εγγραφή όλων των μαθητών (με ευθύνη των γονέων τους) στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο https://register.sch.gr/students/ 

 Ο Αριθμός Μητρώου των μαθητών υπάρχει στους Ελέγχους Προόδου. Οι Α.Μ. των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης θα κοινοποιούνται μέσω email ή τηλεφώνου από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

 Αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών ΕΔΩ

Την Πέμπτη 19/12/2019 θα γίνει ενημέρωση γονέων όλων των τάξεων και θα δοθεί η βαθμολογία Α΄τριμήνου για Γ', Δ΄, Ε΄, Στ'.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία της Ηλιούπολης λόγω Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών της περιοχής.

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στις 08:30 π.μ.

Ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά θα  τελεστεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 08:30 π.μ.

Λόγω της πληθώρας υλικού προς ανάρτηση η ενημέρωση της ιστοσελίδας θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιουλίου. Αναζητήστε αναρτήσεις σχετικές με την τάξη ή την δράση (π.χ. eTwinning Όμιλοι) που σας ενδιαφέρει και σε προηγούμενες σελίδες που ενημερώνονται για προγενέστερες δραστηριότητες. 

ΠΡΟΣΕΧΩΣ!

Δημοσίευση Μαθητικού Ηλεκτρονικού Περιοδικού με όλα τα νέα για τα έργα eTwinning της σχολικής μονάδας σχ. έτους 2018-2019

12 Ιουνίου 2019 στις 10:00 π.μ.

Στ' τάξη - eTwinning έργο "Me in Time"


11 Ιουνίου 2019 στις 08:30

Γ΄τάξη - Πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων "Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία" & eTwinning έργο "My place on Earth" 


10 Ιουνίου 2019  στις 10:00

Α΄τάξη - eTwinning έργο "Mini STEM"

Β΄τάξη - eTwinning έργο "Be gr8ful"

Πρόγραμμα εκδηλώσεων δραστηριοτήτων Συλλόγου Γονέων

Κυριακή 9 Ιουνίου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

19:00 Μπάσκετ (Προαύλιο)
19:20 Tae Kwon Do
19:30 Ζωγραφική
19:30 Kid Art (με παράσταση καραγκιόζη)
19:45 Σκάκι
20:00 Πιάνο
20:30 Κιθάρα

Τρίτη 11 Ιουνίου (θέατρο άλσους «Δ.Κιντής»)

20:00 Zumba
20:30 Παραδοσιακοί χοροί


Την Πέμπτη, 06/06/2019, η Σχολική Μονάδα δεν θα λειτουργήσει λόγω Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων Ηλιούπολης.

Design created with PosterMyWall 

 Design created with PosterMyWall

Design created with PosterMyWall


 

Η Σχολική μονάδα δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 24/05/2019 και την Δευτέρα 27/5/2019 λόγω διενέργειας των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών. 

Οι ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2019-2020  θα πραγματοποιούνται από τις 6 έως τις 20 Μαΐου 2019.

 

H Εκδήλωση για την Επέτειο του 1821 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στις 9:00

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή λόγω επιμορφωτικής ημερίδας που διοργανώνει το 1ο ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στο χώρο του Σχολείου μας 

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΠΕΚΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 

Η Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την  
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 στις 08:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων 

Από Δευτέρα 8/10/18 λειτουργεί το τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:00-8:00 π.μ.)

Με απόφαση της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής τα σχολεία της Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά αύριο Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

2018 Βραδιά του Ερεευνητή

Ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά θα  τελεστεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 08:30 π.μ.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!

Λήξη μαθημάτων

Παρασκευή 15/06/2018

Μαθητές/τριες και γονείς παραλαμβάνουν τους τίτλους σπουδών από τις 08:15 π.μ. 

Αποχαιρετισμός στην Στ΄τάξη 

Τετάρτη 13/06/2018 στις 19:30

Αποχαιρετισμός & Αναμνηστικά στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Πάρτυ στο προαύλιο!!


Εκδηλώσεις για την Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και eTwinning

14/6/2018 Γ' & Δ' τάξεις 09:00 πμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Α' & Β' τάξεις 11:00 πμ Αθλοπαιδιές (προαύλιο)

12/6/2018 Στ' τάξη 12:00 μμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

7/6/2018 Ε' τάξη 12:00 μμ Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Τουρνουά αθλημάτων από 25/5 έως 14/6 (προαύλιο)


2-3/6/2018 Εκδηλώσεις Συλλόγου Γονέων

 


Γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 08:15 π.μ.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 οι γονείς & οι κηδεμόνες του Σχολείου μας μπορούν να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους κατά το Β΄τρίμηνο του σχ. έτους.

 

30 Ιανουαρίου 2018: Εκκλησιασμός όλων των τάξεων

(Προσέλευση στο σχολείο στις 08:15, Αποχώρηση από το σχολείο μετά τον εκκλησιασμό)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΚαλό Καλοκαίρι!


Εκδηλώσεις για Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων & eTwinning

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

8 Ιουνίου 2017: Β΄τάξη (10:30)

12 ιουνίου 2017: Α΄& Ε' τάξεις (11:30)

14 Ιουνίου 2017: Γ΄& Δ' τάξεις  (10:00)

Αποχαιρετισμός στην Στ΄τάξη:

14 Ιουνίου 2017, προαύλειος χώρος  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2017-2018 στην Διεύθυνση του Σχολείου από 2 έως 19 Μαΐου 2017.

Φιλανθρωπική δράση με την ευκαιρία της Εορτής του Πάσχα

Συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (κυρίως ρύζι - γάλα βρεφικό και γάλα εβαπορέ), φαρμακευτικού υλικού και βρεφικών ειδών περιποίησης (κυρίως πάνες) για το Ίδρυμα Βρεφών "Η Μητέρα". Η δράση θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου 2017.

Την Παρασκευή 24/03/2017 στις 08:30 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Την Τετάρτη 22/3/2017, μετά τη λήξη των μαθημάτων, θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου Β' Τριμήνου για τις Γ' Δ' Ε' και ΣΤ' Τάξεις και θα γίνει ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών της Α' και Β' Τάξης.

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 το Σχολείο μας θα τιμήσει την Γιορτή των Τριών Ιεραρχών με δραστηριότητες κατά τμήματα από τις 08:10 έως τις 10:15.

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία της Ηλιούπολης θα παραμείνουν κλειστά.Φιλανθρωπική Δράση: Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2016


Ενημέρωση Γονέων για Α' & Β' - Έλεγχοι Προόδου για Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ Σάββατο 17/12/2016 στις 19:00Η Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 στις 08:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.
H Γιορτή για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 08:30 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.
 

 Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 στις 08:30 π.μ.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2016-2017 

ΑΠΟ 1-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

  

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 η σχολική μονάδα δεν θα λειτουργήσει λόγω υποχρεωτικού σεμιναρίου που οργανώνει ο Σχολικός Σύμβουλος για τους εκπαιδευτικούς της 13ης Περιφέρειας.

Την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στις 09:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την Εθνική Επέτειο.

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, μετά τη λήξη του πρωϊνού προγράμματος (στις 14:00), οι γονείς μπορούν να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς και να παραλάβουν τους ελέγχους επίδοσης των μαθητών. 

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 19:00 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων οργανώνει Αποκριάτικο Χορό για όλα τα παιδιά του σχολείου.  

Την Τετάρτη 10/2/2016 όλες οι τάξεις του Σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του English Theatre Club!

Click to play this Smilebox invite
Create your own invite - Powered by Smilebox
Make your own free invitation card

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑO Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργανώνουν συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας τα οποία θα προσφέρουμε για τα συσσίτια απόρων της Ενορίας μας. Όποιοι θέλουν να συνεισφέρουν, μπορούν να το κάνουν φέρνοντας στο Σχολείο τρόφιμα που δε χρειάζονται ψυγείο για να συντηρηθούν, ως την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Την   Δευτέρα   21/12/2015 θα δοθούν οι Έλεγχοι Προόδου Α΄ Τριμήνου για τις Γ΄ Δ΄ Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεις και θα γίνει ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών της Β΄ Τάξης. Η ενημέρωση για την πρόοδο των μαθητών της Α΄ Τάξης θα γίνει την Τετάρτη 23/12/2015 μετά την χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 το Σχολείο δε θα λειτουργήσει λόγω συνέλευσης του Συλλόγου Δασκάλων Ηλιούπολης.

H Γιορτή της Ε' τάξης για την Επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 στις 08:15.

Η Γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 στις 09:30 π.μ.

Click to play this Smilebox newsletter
 
 
 Ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 στις 08:30 π.μ.
Ενημερώνουμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του Σχολείου μας ότι μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 θα έχει αναρτηθεί όλο το υλικό (πληροφορίες, φωτογραφίες) από τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης σχ. έτους 2014-15.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 19:30 το 10ο Δ.Σχ. Ηλιούπολης αποχαιρετά τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ' τάξης. 

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου εκδήλωση-παρουσίαση των σχολικών δραστηριοτήτων 2014-15.

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015  στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Ανοικτό Δημοτικό Θέτρο Άλσους Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής" εκδήλωση -παρουσίαση  εξωσχολικών δραστηριοτήτων ( παραδοσιακοί χοροί, zumba, taekwondo) του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015 στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο εκδήλωση-παρουσίαση εξωσχολικών δραστηριοτήτων (μουσική παράσταση,παρουσίαση μπάσκετ, θεατρική παράσταση) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 η Ε' και η Στ' συμμετέχουν στην εκδήλωση που οργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο για την ολοκλήρωση του Προγράμματος "Life Skills"-"Δεξιότητες Ζωής. Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες"

Tο σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015 λόγω εκλογών του Συλλόγου Δασκάλων Ηλιούπολης

Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 λόγω του εορτασμού των Αγίων Κωνσταντίνου και ΕλένηςΠαρασκευή 1 Μαΐου
Καλή Πρωτομαγιά
22 Απριλίου  
Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Μέχρι την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 συλλέγουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας για τα συσσίτια απόρων της ενορίας μας.
Το 10ο Δ.Σχ. Ηλιούπολης συμμετέχει στην "Ώρα της Γης"  20:30-21:30 Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στο προαύλιο του σχολείου. 
  
Η Γιορτή για της Επέτειο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου την Τρίτη 24/5/2015 στις 09:30.  
 

Επίδοση ελέγχων και ενημέρωση γονέων την Δευτέρα 23/3/2015 μετά τη λήξη των μαθημάτων.   
6 Μαρτίου 2015: Εκδήλωση για Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Ε' τάξη)
Φεβρουάριος - Μάρτιος 2015: Δράσεις Φιλαναγνωσίας- Books on Wheels (Α', Ε' & Στ' τάξη)
10 Φεβρουαρίου 2015: Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  (Ε' τάξη)
Στις 23 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του σχολείου η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Α' τάξης.

Από 15 έως 22 Δεκεμβρίου 2014 θα λειτουργεί στο φουαγιέ του Σχολείου μας Bazaar με κατασκευές των μαθητών από επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Στο Bazaar θα συμμετέχει με ξεχωριστό stand και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Νόσο "ΦΛΟΓΑ".

 

 

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 'ΟΧΙ' ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 08:15 π.μ.

  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!! των Time Voyagers της Στ' τάξης την Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, 8-9μμ στο European School Radio 

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

 Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 "βγαίνει στον αέρα" του European School Radio η 2η αγγλόφωνη εκπομπή των Time Voyagers της Στ' τάξης


Λογισμικό Γονικού Ελέγχου Χρήσης Η/Υ

 

Ο κ. Βαγγέλης Χριστόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής του Σχολείου μας, προτείνει μια δωρεάν εφαρμογή για γονικό έλεγχο, την K9 Web Protection. Το K9 Web protection είναι μια εφαρμογή με την οποία μπορείτε να προστατέψετε τα παιδιά σας από ανεπιθύμητο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Με την εφαρμογή αυτή θα καταφέρετε να ελέγξετε την διαδικτυακή δραστηριότητα του υπολογιστή σας κάνοντας εύκολη υπόθεση την απαγόρευση πρόσβασης σε κακόβουλες κατηγορίες σελίδων. Έναν σύντομο οδηγό εγκατάστασης του K9 Web Protection μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Οδηγός-Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού

Σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, η Παγκόσμια Εκπαιδευτική Κοινότητα γιορτάζει τη μέρα ενάντια στη Βία και το Σχολικό Εκφοβισμό. Εδώ θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον υλικό για άμεση αξιοποίηση στην τάξη και την οικογένεια. Πρόκειται για έναν Οδηγό-Εγχειρίδιο Αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού που συνέταξε το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

"Ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα"

Εκπαιδευτική-Πολιτιστική σελίδα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό

Εθνικά & Ευρωπαϊκά Βραβεία eTwinning

"Robo-Code": 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο 2020

"Me in Time" Ειδικό Βραβείο 2019: έργο με θέμα την Δημοκρατική Συμμετοχή

 Glitter Photos

"In Darwin's Steps" - 1o Ευρωπαϊκό Βραβείο 2017 

Πληροφορίες

Glitter Photos

"A World of "Famous" Difference" - 1o Βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning 2017

 

Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση Σχολείων- eTwinning

Το σχολείο μας συμμετέχει στη ευρωπαϊκή  δράση Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης Σχολείων eTwinning

Το eTwinning αποτελεί Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Δράση που προάγει τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων.

Επιστολή του Tibor Navracsics, Μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπεύθυνου για θέματα Παιδείας, στην Δ/ντρια του Σχολείου μας


Ψηφιακή Ασφάλεια


ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΑΣ

Our eTwinning School (τεύχος 4ο) - τα νέα μας στα αγγλικά

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

  

Το σχολείο μας

 

ActionAid: Δικαιώματα από την Πρώτη Μέρα! GAW2012

Blogs για εξάσκηση

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 

ΑΓΓΛΙΚΑ Α΄& Β' ΤΑΞΕΙΣ

ΑΓΓΛΙΚΑ - GAMES (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄)          MORE GAMES

Δράσεις- Διαγωνισμοί

Το σχολείο μας συμμετείχε στο European School Radio τα σχολικά έτη 2013-2014 & 2014-2015

Αναρτήσεις στο ιστολόγιο του ESR και Σύντομες Θεματικές Εκπομπές 2014-15

Αναρτήσεις στο ιστολόγιο του ESR, Σύντομες Ειδήσεις & Εκπομπές 2013-2014

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

2015-2016

 

2013-2014

Smile

SmileEτικέτα Ποιότητας eTwinning 2013 για το σχολείο & για τους μαθητές της Στ' (2012-13)

Smile Ετικέτα Ποιότητας eTwinning για την Ε' τάξη & την Στ' τάξη (2011-12)

Smile Πιστοποιητικό Συμμετοχής στo Διαγωνισμό generations@school της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

Smile Ευχαριστήριο από Διεθνές Μουσείο Παιδικής Τέχνης

 

SmileΕυχαριστήριο από VSAHellas 

School's International Policy

Glitter Photos

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ